Edin Mujagić

Edin Mujagić Profile picture

Edin Mujagić

Econoom en Fondsbeheerder

Edin Mujagić is hoofdeconoom en beheerder beleggingsfonds Hoofbosch en heeft meerdere boeken geschreven over macro-economische en monetaire geschiedenis.

Edin is geboren in wat vroeger Joegoslavië heette en is als een 15-jarige vluchteling in de herfst van 1992 naar Nederland gekomen. Hij is een van de weinige Nederlandse economen die aan den lijve zaken waarover hij schrijft ervaren heeft, zoals het (gevaar van het) uiteenvallen van een (munt)unie, internationale samenwerking, hoge inflatie, hyperinflatie, nationalisme, socialisme, fascisme, oorlog of een vluchteling zijn.

Met zijn unieke achtergrond en vermogen om actuele economische ontwikkelingen te koppelen aan de historische context, biedt hij zijn publiek niet alleen inzicht maar ook waardevolle lessen voor de toekomst.

Tijdens de Dag van de Actuaris 2024 praat Edin over ’Economische Turbulentie’

Hoe ontwikkelt de wereldeconomie zich en wat betekent dit voor Nederland. Wat zijn de drijvende macro economische krachten en wat betekent dit voor verzekeraars en pensioenfondsen. Hoe vertalen recente beleidskeuzes zich naar het werk van de Actuaris. Kortom hoe blijf je als Actuaris aan zet binnen het economische krachtenveld.

Sessies

© 2024 Careerguide Insights. All rights reserved.