Gijs Kloek

Gijs Kloek Profile picture

Gijs Kloek

Senior Manager Actuarial - Climate Change and International

Gijs Kloek is autoriteit op het gebied van klimaatverandering en slaat van daaruit de brug naar het actuariaat. Hij verankert daarmee de rol van de Actuaris bij een van de meest urgente maatschappelijke thema’s: klimaatverandering.

Binnen Achmea is Gijs verantwoordelijk voor klimaatverandering en verzekeringsrisico’s. Hij ontwikkelt samen met zijn collega’s catastrofemodellen, kwantificeert risico’s van klimaatverandering en zet die om naar modellen voor bijvoorbeeld overstroming of neerslagschade. Vanuit die expertise initieert hij nieuwe samenwerkingsverbanden tussen verzekeraars, banken, pensioenfondsen en de overheid.

Gijs is voorzitter van de werkgroep klimaatadaptatie. Deze werkgroep kijkt naar scenario’s, methoden en data die de financiële sector nodig heeft om de fysieke impact van klimaatverandering op de economie in te schatten en brengt de financiering en verzekeringsoplossingen in kaart.

In 2023 werd Gijs Kloek door een vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het jaar.

Tijdens de Dag van de Actuaris 2024 praat Gijs over ’Klimaatadaptatie’

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds ingrijpender. Het risico op materiële schade en het aantal operationele uitdagingen zijn hierdoor toegenomen. Hoe ga je daar als risicodrager, belegger of financier mee om en welke rol pak je daarin als Actuaris? Kortom hoe houd je als Actuaris het hoofd koel en de voeten droog?

Sessies

© 2024 Careerguide Insights. All rights reserved.